Purest - Uitzonderlijk Uitgerust

Blijvend hygiënisch, fris en gezond slaapcomfort

Purest - Uitzonderlijk Uitgerust

Voor een zuivere slaapomgeving

Purest pakt zowel de stof als de comfortlaag aan. Het concept combineert een vochtregulerende met een antimicrobiële werking. Zo wordt een beschermende en hygiënische slaapomgeving gecreëerd die tegelijk fris en comfortabel blijft.


Dankzij Purest zijn de matrasstof en de comfortlaag tot diep in de vezels fysisch beschermd tegen micro-organismen zoals bacteriën, schimmels, algen, gisten én tegen huisstofmijt.

Purest - Uitzonderlijk Uitgerust

Hightech nanocoating matras

Purest is een hightechprocedé waarbij de vezels van de matrasstof en de comfortlaag van een nanocoating worden voorzien. Zodra de microben in de buurt van de vezels komen, worden ze als een magneet door de nanocoating aangetrokken. Bij contact worden de celmembranen beschadigd en de microben vernietigd.


Purest stopt de groei van bacteriën, schimmels én huisstofmijt (door hun voedselbron weg te nemen). Bacteriën en schimmels zijn de belangrijkste oorzaak van slechte geuren in stoffen. De uitwerpselen van de huisstofmijt veroorzaken 25 % van alle allergieën en 50 % van alle astmatische aandoeningen.


Daarom is Purest uitermate geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën, astma en andere ademhalingsziekten.

Purest - Uitzonderlijk Uitgerust

Vochtregulerende matras

De matrasstof wordt extra behandeld met PASSERELLE, een duurzame polymeercoating, die wordt aangebracht op de textielvezels. De coating zorgt voor een versnelde vochtopname en snelle verspreiding over een grote oppervlakte van de matrasstof.

De bovenste laag van de comfortlaag bestaat uit CLIMAWATT. Deze polyestervezels hebben een specifiek ontworpen vorm die de opname en het transport van vocht sterk verbetert. De verdamping gebeurt hierdoor veel efficiënter en vocht kan tot 25 % sneller drogen.

Resultaat: het microklimaat blijft tijdens de slaap permanent aangenaam, zonder klam gevoel.

Nog vragen over deze unieke zuivere matras?

Purest is ontwikkeld uit duurzame en ecologische technologieën bestaande uit
een ultrafijne coating die permanent op het oppervlak van de vezel van de tijk en de comfortlaag
werd aangebracht. Onze slaapspecialisten staan steeds klaar om u verder te helpen.